Ansip peab valitsuse usaldusreitingut kõrgeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip nimetas Eesti valitsuse 47-protsendilist usaldusreitingut kõrgeks ning ennustas selle kasvu.

Valitsuse pressikonverentsil ajakirjanike küsimustele vastates sõnas Ansip, et Eesti valitsus on 47-protsendilise usaldusega eelmise aasta lõpu andmetega Euroopas kaheksas. «Eesti valitsuse usaldusreiting on Euroopa Liidu kõrgeimate hulgas,» ütles peaminister.

Ansip märkis, et üle 50-protsendilise usaldusega oleks Eesti valitsus olnud Euroopa esimese viie seas. Ta ennustas, et lähiajal võib praegune koht paraneda, kuna mitmed eespool olijad võivad maha jääda. Ansipi sõnul põhjustab valitsuste kukkumist või rahva usalduse kaotust hiljaks jäänud reageerimine ülemaailmsele majanduskriisile.

Tema sõnul tegi Eesti valitsus vajalikud kärped ära ning usalduse madalseis on seetõttu juba aasta eest läbitud. Ta tõi välja, et eelmise aasta keskmine oli 42 protsenti, käesoleva aasta juunis usaldas valitsust aga juba 51 protsenti elanikest.

«Kurta pole siin midagi, see on päris hea usaldusreiting Euroopa Liidu kontekstis. Muidugi tahaks rohkem, alati tahaks ka Luksemburgile ära panna,» ütles Ansip. Luksemburg on pidevalt kõrgeima valitsuse usaldusreitinguga Euroopa riik.

Peaministri sõnul on Eesti valitsuse usaldusreiting Ida- Ja Kesk-Euroopa riikide seas kõrgeim. Eespool asuvad tema teada ainult väga rikkad, pika demokraatiatraditsiooniga heaoluriigid nagu Taani, Rootsi ja Austria.

«Inimestele on seal täiesti selge, milleks valitsus on võimeline ja milleks tema võimeline ei ole,» sõnas ta. Ansipi sõnul sõltub usaldus sellest, kuivõrd lootused vastavad valitsuse tegevuse tulemustele.

«Oma erakonda toetatakse, aga neid teisi, neid ei toetata mitte kuidagi. Kui minu käest küsida, kas ma toeta, usaldan Keskerakonda, siis vastus on kategooriline ei, mitte mingil juhul,» kommenteeris Ansip erakondade madalat, 26-protsendilist toetust. Tema sõnul on valitsuse toetajate spekter laiem, kuna valitsus moodustatakse mitmest erakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles