Tallinn käivitab ainulaadse õppe intellektipuuetega noortele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. septembril avatakse ainulaadne õppesuund intellektipuuetega noortele.
1. septembril avatakse ainulaadne õppesuund intellektipuuetega noortele. Foto: Corbis/Scanpix

Tallinn käivitab sel kooliaastal kolmes kohas intellektipuudega noortele ainulaadsed õppesuunad, kus nad saavad omandada enesehoolduse ja kodumajandustööde algoskusi.

Raepressi andmetel omandavad Päevakeskus Käo noored kodumajanduse õppekava alusel enesehoolduse ja kodumajandustööde algoskusi, Keskus JUKS õpetab kodumajanduse tööde abitöölise osaoskusi.



Mõlemas õpperühmas pannakse rõhku ka võimetekohastele üldoskustele- suhtlemine, head käitumistavad, osalus otsustamisel, tervise-, hügieeni ja ohutusoskused.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on tegu tähelepanuväärse uuendusega Eesti sotsiaalvaldkonnas.

«See algatus tähistab põhikooli toimetulekuõppekava alusel läbinud noorte, Tallinna sotsiaaltöö tegijate ja kutseõppe läbiviijate jaoks uue elu- ja töökultuuri mudeli loomist,» ütles abilinnapea.

«Õppes väärtustatakse iga inimest, erinevaid võimeid, loovust ja andeid ning see õppesuund tõestab, et igaühel on võimalus areneda,» märkis ta.

Tallinna Kopli Ametikoolil on uue õppesuuna koolitusloa aluseks haridus- ja teadusministeeriumi kutseõppe õppekavade registrisse kantud kodumajanduse eriala õppekava.

Tervikliku ja sidusa tugivõrgustiku tasakaalustatud tegevust koordineerib Riikliku Eksami- ja Kvalifikatsioonikeskuse kutseõppe osakonna juures toimiv mentorprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles