Väike-Maarja kiriku taastamise toetuseks laekunud ligi 82 000 krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirikuhoonete hooldamine nõuab raha, kui juhtub midagi ootamatut, nagu Väike-Maarja kirikutorni allavandumine tormile, ei ole kogudusel kuskilt vajalikku remondiraha võtta.
Kirikuhoonete hooldamine nõuab raha, kui juhtub midagi ootamatut, nagu Väike-Maarja kirikutorni allavandumine tormile, ei ole kogudusel kuskilt vajalikku remondiraha võtta. Foto: Grete

Tänahommikuse seisuga on kiriku taastamise toetuseks laekunud 81 166 krooni.

EELK Väike-Maarja kiriku koguduse juhatuse esimehe Heli-Liivia Kompi sõnul on kiriku näol tegemist Väike-Maarja jaoks väga olulise kultuurisümboliga ja kiriku taastamine on kogukonnale väga oluline.

«Seda näitab ka annetajate poolt kiriku taastamiseks laekunud ligi 82 000 krooni,» ütles Komp.

Tema sõnul saavad nad aru, et tormis kannatasid kahju paljude inimeste kodud ja sai kannatada inimeste vara.

«Seda enam oleme väga tänulikud kõigile toetajatele, kes on meid aidanud,» toonitas ta. «Annetajate heategu näitab, et ka rasketel aegadel suudame oma kultuuriväärtustest hoolida.»

Kompi kinnitusel teeb kogudus omalt poolt kõik, et Väike-Maarja kiriku torn endises ilus üle puude latvade kõrguks.

Läinud reedel, 13. augustil tegid OÜ Rändmeister töömehed algust kiriku katuse ja tornikiivri eeltaastamistöödega, täna lisandusid neile ka OÜ Antaares  töömehed. Eeltöödeks kulub orienteeruvalt 110 000 krooni. 

Jätkuvalt on avatud EELK Väike-Maarja koguduse arveldusarve nr 221050284862 Swedpankis, kuhu  inimesed saavad teha annetusi kiriku tornikiivri, katuse ja leinamaja taastamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles