Vaher: tauniv hinnang kujunes saate tõttu

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saate Tõehetk 2. saade
Saate Tõehetk 2. saade Foto: Kanal 2

Põhja politseiprefekt Elmar Vaher selgitab, mis põhjusel ei saanud Kanal 2 saates «Tõehetk» osalenud vaneminspektor Külvi Kannel enam senises ametis jätkata.


Miks pidi vaneminspektor Kannel töölt lahkuma?


Politseiorganisatsioonil on uute liikmete värbamisel loomulikult kõrged nõudmised. Me uurime kandidaatide tausta, analüüsime nende senist karjääri ja elukäiku jne, kuid paraku n-ö inimese sisse vaadata ei ole võimalik. Viimane saab selguda vaid ajapikku ning töö käigus.



Paratamatult ilmnebki aeg-ajalt, et mõne konkreetse töötaja väärtused ei ühti sellega, mida politsei ootab ja hindab. Ei saa väita, et küsimus oli ühes või teises konkreetses saates osalejale esitatud küsimuse vastuses, vaid pigem kõigis tööd puudutavates vastustes ja tema kommentaarides kokku. Me ei salga, et tauniv hinnang tema hoiakutele kujunes just selle telesaate tõttu.



Kas oskasite aimata, et avalikkus vaneminspektori saates antud vastustele ja järgnenud töökoha kaotusele nii ulatuslikult reageerib?


Me aimasime seda, kuid politsei kui organisatsioon ei lähtu oma otsustes ega hinnangutes sellest, mis on populaarsem valik või tabloididele meelepärasem.



Millist reaktsiooni avalikkuselt politsei eeldas?


Eesti politsei on jõustruktuurina harjunud olukordadega, kus kõik võimalikud lahendused pälvivad ühiskonna mingi osa halvakspanu. Me ei näe mõtet spekuleerida küsimuse üle, kas tema jätkamine politseiametnikuna oleks kaasa toonud rohkem või vähem negatiivseid reaktsioone erinevatelt ühiskonnaliikmetelt kui tema mittejätkamine, sest nagu juba öeldud, ei vali politsei oma hoiakuid nende populaarsuse järgi.



Kuidas suhtute politseinike osalemisse reality show elemente sisalduvates telesaadetes?


Sõltub saate sisust, kuid alati ootame oma kolleegidelt, et saates osalemine arutatakse eelnevalt läbi vahetu juhiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles