Kirikud vajavad raha hoonete kindlustamiseks

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torni kaotanud Väike-Maarja kirik
Torni kaotanud Väike-Maarja kirik Foto: Toomas Huik

Järgmise aasta riigieelarve kavas on ette nähtud raha selleks, et alustada ettevalmistustega pühakodade kindlustamiseks.

Väiksema liikmete arvuga kogudusele käib nii kodukiriku kindlustamine kui ka remont selgelt üle jõu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Selliseid sakraalhooneid, mis vajaksid kiiret toetust, on juba kümnetega, aga laiemas plaanis on ehk sada kirikut, mis vajaksid uuendamist ja renoveerimist,» selgitas Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Andres Põder.

Riikliku pühakodade programmi raames saavad pühakodade remondiks toetust ka teised konfessioonid, kuid kõige enam sakraalhooneid on EELK koguduste kasutada.

Järgmise aasta riigieelarve kava lubab läbi pühakodade programmi sakraalhoonete remondiks alla kümne miljoni krooni - see on isegi veidi vähem, kui pühakodadele eraldati 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles