Valitsus jõudis eelarve osas kokkuleppele

Tuuli Koch
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsus kärbib eelarvet.
Tartu linnavalitsus kärbib eelarvet. Foto: Lauri Kulpsoo

Rahandusminister Ivari Padar võis eile õhtul kell 19.45 raporteerida – rõõmustamiseks pole praegu küll jõudu, aga 98,8 miljardi krooni suurune eelarve on valmis.


Eile kell 17 maha istunud valitsuskabineti liikmed teadsid, et taganeda pole enam kuhugi. «Tehti väga raskeid otsuseid ja kompromisse, aga usun, et see aitab Eesti rahval säästuaja üle elada ja püsima jääda,» ütles Padar.



Üks võimuliitlane võttis eilse õhtu kokku järgmiselt: maksud ei tõuse, eelarve tuleb, koalitsioon jätkab ja pahanduse selgroog on murtud. Nii optimistlik ei olnud eile aga IRL, kes saatis tund pärast kabinetiistungi algust avalikkusele pöördumise, et nad ei ole pseudoeelarve riigikokku saatmisega nõus, aga kui see juhtub ja valitsus sellest seisust auga välja tuleb, siis tuleb järgmise sammuna võtta ette laiem diskussioon riigi prioriteetidest. Sest veelgi keerulisem ülesanne – 2010. aasta eelarve – ei ole samuti mägede taga.



Eilne tähtaeg oli ka viimane valitsuse jaoks eelarve kokku saamiseks, sest puhttehniline eelarve kokku kirjutamine võtab samuti paar päeva, et siis neljapäeva hommikul kell 10 eelarve projekt riigikogule esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles