Kauhajoe tulistaja võis riputada videod internetti

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome internetifoorumites käib vilgas arutelu selle üle, kes võis olla täna Kauhajoe teeninduskoolis tule avanud paarikümne aastane noormees.

 

Mitmel pool viidatakse ühele noormehele, kes teatab populaarses videoportaalis Youtube, et ta on 22-aastane, elab Kauhajoel ning huvitub arvutitest, relvadest, õllest ja seksist, vahendas Helsingin Sanomat.

YLE andmetel on selleks kasutajaks Wumpscut86, kelle konto on praeguseks maha võetud. Noormees oli portaali üles riputanud ka mitu videot lasketiirust, kus ta tulistas väiksekaliibrilise püstoliga. Kõige vanem klippidest on lisatud kolme nädala eest.

Konto omanik on käinud lehel viimati täna hommikul. Esialgu siiski veel kindlalt ei teata, kas need videod on seotud Kauhajoe tulistamisega. Püstoliks on videotes ilmselt Walther P22.

Samad videod on olemas ka ühes teises internetti laetud andmepaketis, mille hulgas leidub ka muid pilte noormehest ja tema relvast. Lisaks on seal katke, kus ta ütleb inglise keeles, et «sina sured järgmisena», ning tulistab mitu lasku kaamera suunas. Teises lõigus tulistab noormees eemale ning ütleb seejärel kaamerale silma pilgutades «hüvasti!».

Internetifoorumites kahtlustatakse ka, et tulistajaid võis olla koguni kaks, sest mõned internetist leitud videod on filminud teine inimene.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles