Eurokalkulaator oli algselt Reformierakonna värvides

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovakkia eurokalkulaator.
Slovakkia eurokalkulaator. Foto: Argo Ideon

Reformierakondlane ja rahandusminister Jürgen Ligi ütles täna riigikogu ees esinedes, et väited, nagu oleks eurokalkulaator lihtsalt Reformierakonna valimisnänn, on alusetud, sest algselt oravapartei toonides olnud eurokalkulaator paluti ümber teha.

Rahandusminister Ligi vastas riigikogu ees opositsiooni küsimustele eurokalkulaatori kohta ja tõstis esile, et kindlasti polnud tegemist Reformierakonna kampaaniaga, kuigi mõned inimesed võivad seda selliselt vaadelda.

Arupärijad soovisid teada, kas nimetatud kampaania, mille käigus eurokalkulaatorid inimesteni peaksid jõudma, on vaadeldav kui Reformierakonna varjatud reklaam valimisteks.

«Nagu ma aru saan, sõltuvalt silmadest võib olla küll nii vaadeldav, et teie silmad on seda niimoodi esitanud,» sõnas Ligi. «Aga ma tuletan meelde, et see on siiski Euroopa Komisjoni projekt erinevates riikides.»

Ligi möönis, et eurokalkulaatorite pakkuja esimeses versioonis olid kalkulaatorid Reformierakonna värvides.

«Me küll ei tellinud rohelisi kalkulaatoreid selle asemel, aga me tõesti neid värve siiski pidasime paremaks mitte kasutada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles