Peeter Laurson: Reformi pähklid on ninasarviku pihus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Laurson
Peeter Laurson Foto: Margus Ansu / Postimees

Kuigi Keskerakonna võimule sobivuse seoses rahaskandaaliga välistas president Ilves ja Keskerakonna lahkumist võimu juures Tartus peab vajalikuks sotside juht Sven Mikser, ei kiirusta kohapealsed poliitikud niisama lihtsalt töötavat koalitsiooni ümber mängima.

Tartlastele tuli olukorra selgitamisel appi IRL Tartu piirkonna esimees ja linnavolikogu liige Peeter Laurson.

«Minu arvamus on see, et Reformierakonnal lihtsalt ei ole pääsu, oravate pähklid on täna tugevalt nii-öelda ninasarviku pihus,» ütles Laurson «Aktuaalsele kaamerale».

«Seda näitas ka viimane koalitsiooni moodustamine, mis ei käinud ilmselt päris maailmavaatelistel alustel. Seetõttu arvan, et Tartus pigem Reform ei julge Keskist lahti öelda,» ütles Laurson.

Reformierakonna Tartu piirkonna juht Urmas Kruuse ei näe praegu, kuidas rahaskandaal peaks või võiks mõjutada kohalikku võimutasandit. Keskerakonna Tartu piirkonna juht Aadu Must peab Sven Mikseri üleskutset näiteks võimuvõitluse taktikast, kus ettekäände ja võimaluse olemasolul on kõik parteid valmis kedagi auti mängima.

Ka sotside Tartu linnavolikogu fraktsiooni juht Tõnu Ints ei usu kahe suurpartei lahkuminekut, kuigi Keskerakonna võimulttaandumine oleks eetilises mõttes vajalik, kuna partei pole andnud rahaskandaalile hinnangut.

Tartu linnavolikogus on Reformil 17 kohta, Keskerakonnal 9 kohta, IRL-l 13 kohta ja sotsidel 8 kohta.

Reformierakond ja Keskerakond on Tartus koos järjepidevalt võimul olnud viimased üheksa aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles