Ühingud nõuavad looduskaitsereformi peatamist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskkkonnaorganisatsioonid pole rahul kavaga kaotada looduskaitse keskus.
Keskkkonnaorganisatsioonid pole rahul kavaga kaotada looduskaitse keskus. Foto: http://www.lk.ee/

Teaduste Akadeemia looduskaitse komisjon, looduseuurijate selts ja keskkonnaühenduste koda soovivad, et peatataks keskkonnaministeeriumi poolt pakutud looduskaitse haldussüsteemi reform.

«Et tagada Eesti riigi jätkusuutlik areng ja elanike turvalisus, palume valitsusel peatada looduskaitse haldussüsteemi reform keskkonnaministeeriumi esitatud vormis ning algatada vabaühendusi, eelnevates aruteludes osalenud eksperte ja akadeemilisi looduskaitseorganisatsioone kaasav sisuline arutelu,» teatab Marek Sammul loodusuurijate seltsist.

Pöördumise koostajate sõnul on ülimalt kahetsusväärne ja sisuliselt mõistetamatu, miks valitsus kiitis heaks reformikava, mida süsteemi korrastamiseks kokku pandud ekspertrühm ei toetanud ja isegi aruteludeks ei esitanud.

Loodushoiuga tegelevate akadeemiliste ja keskkonnaorganisatsioonide analüüside kohaselt nõrgestab eelnõuga kavandatava reformi sisu oma praegusel kujul oluliselt riiklikku looduskaitsesüsteemi.

Ei täida sätestatud eesmärki vähendada asutustevahelist dubleerimist ning sisaldab olulisi riske Eesti elukeskkonnale ja elanike turvalisusele.

Samas on pöördumise koostajate sõnul näidanud looduskaitsekeskuse tegevus, et sel on olemas pädevus ning tugev arengupotentsiaal ning ka võimekus seatud eesmärkide täitmiseks. Keskuse kaotamise asemel oleks vajalik organisatsiooni stabiilselt arendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles