Pärnu politsei käis pealinna vutifänne taltsutamas

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Nõmme Kalju maskott Roosa Panter.
Pildil on Nõmme Kalju maskott Roosa Panter. Foto: Peeter Langovits

Laupäeva pärastlõunal kihutas Pärnu Kalevi staadionile sireenide huilates kolm politseiautot, et talitseda turvameestega tülli läinud Nõmme Kalju vutifänne.

Esimene väljakutse tuli politseile kell 14.28, kui staadionil korra järgi valvava turvafirma Skorpion töötajad andsid teada, et staadionil on alkoholijoobes noorukid, kes ei allu korraldustele, kirjutab Pärnu Postimees. Mõni minut hiljem väljakutse siiski tühistati, sest probleem lahenes.

Sellega asi ei piirdunud. Kell 14.46 sai politsei staadionilt uue väljakutse. Nüüd andsid turvatöötajad teada juba jalgpallifännide kaklusest.

«Teate iseloomust tulenevalt reageeris politsei kiirelt ja kohale sõitsid väljakutsetest vabad ekipaažid nagu kõigile sellistele väljakutsetele,» teatas Pärnu politseiosakonna pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Kohale jõudes selgus, et tegemist oli Pärnu Vapruse ja Tallinna Nõmme Kalju fännide vahelise sõnasõja ja rüselusega ning turvafirma oli erimeelsused suutnud lahendada.

Tegelikkuses staadionil ega selle ümbruses kaklust ei olnud. Küll tekkis tüli oma meeskonnale häälekalt kaasa elanud paarikümne Nõmme Kalju poolehoidja ja turvameeste vahel.

Staadionil korda hoidvad turvatöötajad palusid purjus vutifännidel lõpetada klaastaarast alkoholi tarbimine ja selleks mitte ette nähtud kohas suitsetamine.

Algul võtsid Kalju fännid turvamehi kuulda, kuid pärast poolaja lõpus löödud viigiväravat läks mõni neist niivõrd ekstaasi, et hakkas pinkidel hüppama, murdes neist ühe kinnitusest lahti.

Pingi lõhkumisest tekkis Kalju ja Vapruse poolehoidjate vahel väike sõnasõda, mille tulemusel turvamehed purjus pealinlased staadionilt välja eskortisid ja politsei kutsusid. Rahumeelselt käitunud Kalju fännidel lubati staadionile jääda.

Fänn süüdistab politseid

Nõmme Kalju fänniklubi eestvedaja, keda tuntakse Petsinhona, arvas, et probleem tekkis turvateenistuse ebakompetentse käitumise tõttu. «Käsud «Ärge hüpake!», «Ärge olge ilma särgita!», «Ärge räusake!» ei ole jalgpallimatšil õigustatud,» arvas Kalju fännide liider.

Tema sõnul on pretsedenditu, et selliste põhjuste tõttu laseb turvateenistus eemaldada mängult terve fännisektori. «Politsei karistas üht meie täisealist fänni avaliku korra rikkumise eest, sest ta oli tribüünil liiga kõvasti karjunud. See on absurdne! Kas laupäevasel Eesti-Hispaania mängul laseme ka terve fännisektori tühjaks teha, sest tehakse liiga kõva lärmi?,» rääkis ta.

Politsei toimetas mõne vahejuhtumis osalenud noormehe politseiosakonda ja kontrollis nende andmeid.

Mitu Kalju fänni politseisse toimetati, ei osanud Tammeleht öelda. Kahele alaealisele noormehele koostas politsei alkoholiseaduse rikkumise eest väärteoprotokolli.

Osa staadionilt väljavisatud Kalju fänne jälgis mängu teist poolaega aia tagant.
Mängu korralduse eest vastutava jalgpalliklubi Vaprus tegevjuhi Heiti Hendriksoni sõnutsi said turvatöötajad oma ülesannetega hästi hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles