Kesk rühkis Reformist mööda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Terve esimese poolaasta püsis Reformierakonna populaarsus 21 protsendi peal, järjest kehvemad majandusuudised on aga hakanud lisaks inimeste kindlustundele närima ka oravapartei toetust, mis langes 17 protsendile.


Uuringu läbi viinud Turu-uuringute ASi uuringujuht Karin Reivart lausus, et Reformierakonna toetuse nelja protsendipunkti suurune langus pole enam statistiliselt tähtsusetu kõikumine, vaid näitab tegelikku toetuse vähenemist. Tema sõnul seisneb põhjus tõenäoliselt selles, et valijad panevad majandusraskused just Reformierakonna süüks.


Riigikogu sotsiaaldemokraadist liikme Hannes Rummu sõnul sõnul on Reformierakonnal majandusprobleemide eduka lahendaja kuvand; kui nüüd majandus satub raskustesse, siis hakatakse neid ka selles süüdistama.


Peale parteide populaarsuse esitati vastajatele küsimus ka selle kohta, kui hästi on nende arvates oma tööga hakkama saanud peaminister Andrus Ansip ja rahandusminister Ivari Padar.


Kui Padari kohta oli positiivseid ja negatiivseid arvamusi enam-vähem võrdselt, siis Ansipi tööd pidasid kehvaks pooled vastajad ja heaks vaid kolmandik.


Keskerakonna fraktsiooni esimees Ain Seppik pidas Padari Ansipist soodsamat hinnangut huvitavaks. «Ansip on proovinud kogu aeg rahandusministrit kilbile sättida, aga rahvas on aru saanud, et peaminister peab valitsust juhtima,» lausus Seppik.


18.–28. septembrini korraldatud Turu-uuringute ASi üle-Eestilisele silmast-silma-küsitlusele vastas 773 valimisealist inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles