Glebova kaotas Viinis ainult Euroopa meistrile

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti parim iluuisutaja Jelena Glebova saavutas Viinis toimunud mainekal võistlusel teise koha.
Eesti parim iluuisutaja Jelena Glebova saavutas Viinis toimunud mainekal võistlusel teise koha. Foto: Liis Treimann

Austria pealinnas Viinis toimunud rahvusvahelisel iluuisutamisvõistlusel saavutas lühikava järel juhtinud Eesti parim naisiluuisutaja Jelena Glebova teise koha.


«Olen võistlusega väga rahul, tegemist on minu karjääri parima saavutusega,» ütles Glebova. «Mõlemad sõidud läksid väga hästi ning suuremaid vigu õnnestus mul seekord vältida.»


Karl Schäferi memoriaalil saavutas võidu kahekordne Euroopa meister itaallanna Carolina Kostner, kes enne vabakava asus pingereas kolmandal kohal.


«Kostnerile kaotasin küll kokkuvõttes viie punktiga, aga tehniline hinne oli mul tema omast kõrgem,» sõnas Anna Levandi näpunäidete järgi harjutav Glebova.


Hooaega hästi alustanud Eesti parim iluuisutaja teeb järgmise stardi juba ülejärgmisel nädalal. «Kümne päeva pärast võistlen Kanadas, kus toimub Grand Prix’ etapp, kus konkurents on tänasest võistlusest tugevam,» rääkis Glebova.


Tänavu korralikult harjutanud Glebova usub, et saab hooaja jooksul veel paremaks minna.


«Suvel tegin väga palju tööd nii USAs kui ka Tallinnas, olen väga kiiresti vormi saanud,» ütles Glebova. «Praegu on vaja veel paljude asjade kallal tööd teha, seega on võimalik veel tugevamaks saada.»


Võistlusel sai kolmanda koha lühikava järel Glebovaga liidrikohta jaganud sakslanna Anette Dytrt.


Lisaks Glebovale oli stardis ka jäätantsija Kristjan Rand, kes koos Caitlin Malloryga saavutas kümne osaleja seas kuuenda koha. Kõige paremini õnnestus Rannal ja Malloryl viimasena sõidetud vabakava, mis lõpetati neljandatena.


Võidu võtsid prantslased Pernelle Carron ja Matthieu Jost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles