Kohus on mitu julma ja hoolimatut lapsevanemat vangi saatnud

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Priit Talv tõi viimastest aastatest välja kolm juhtumit, kus kohus mõistis vanemad lapse väärkohtlemise eest süüdi ja saatis nad trellide taha.

Mullu märtsis mõistis Tartu maakohus kümneks kuuks vangi Dmitrijsi, kes jättis oma mõnekuuse lapse keset talve veebruarikuus õue vankrisse magama ja läks ise korterisse pidu panema. Joomingu käigus aga unustaski mees lapse õue ja kui juhuslik möödakäija poleks teda sealt öösel kella 03.10 paiku avastanud, oleks laps surnuks külmunud.

2009. aasta oktoobris mõistis Harju maakohus kolmeks aastaks vangi Kerli, keda süüdistati oma lapse korduvalt hooletusse ja järelevalveta jätmises. Naine oli lapse juures viibides pidevalt purjus ja jättis ta korduvalt ka teiste purjus inimeste järelevalve alla. Mõnikord ta ei läinud oma lapsele mitme päeva jooksul järele ega teadnud isegi, kes või kus tema last parasjagu hoiab.

Sama kohtuasja raames mõisteti kolmeks aastaks vangi ka Marku, kes lapse ükskord purjus peaga käest vastu voodi äärt pillas, nii et pisike sai rängalt vigastada - tal tuvastati roiete murrud, nahaalused verevalumid, täppverevalumid näol ja rindkerel ning verevalumid silmade sidekestadel. Meditsiinilise abita oleks lapse seisund muutunud eluohtlikuks.

2006. aasta veebruaris saatis Harju maakohus pooleks aastaks vangi Jelena, kes avas oma kodus köögis gaasipliidi kraani, kuid jättis gaasi süütamata ja lasi gaasil korterisse voolata, mille tagajärjel sattus ohtu tema kümneaastase poja elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles