Varast jälitanud naine ajas kurjategija politseile sülle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Pritulina
Svetlana Pritulina Foto: Peeter Lilleväli

Kohtla-Järvel asus kohalik maletreener varast mööda linna jälitama, kuni lõpuks mehe politsei käte vahele ajas.


«Riisusin õues lehti, kui üks naine hakkas karjuma,» meenutas Svetlana Pritulina läinud pühapäeva pärastlõunal Kohtla-Järvel Koidula bussipeatuse lähedal aset leidnud vahejuhtumit. Varas oli just ühelt naispensionärilt koti ära võtnud ning lidus sellega minema.



«Jätsin oma reha ja ämbri sinnapaika ning jooksin mehele järele. Ma ei mõelnud midagi, mind kihutas tagant selle karjuva naise pilk, mida ma ei suutnud taluda,» kõneles Pritulina. Koti viskas kurjategija kohe maha, kui oli väärtuslikud asjad sealt välja võtnud.



Varga tagaajamine mööda Kohtla-Järve linna kestis umbes veerand tundi ning jooksmine vaheldus kiire kõnniga. Kogu selle aja püüdis noor varas enda kannul tõttavat naist lahti raputada.



«Ta sõimas ropult ja ähvardas, kuid ei osanud vist arvata, et ma ei jää temast maha,» rääkis Pritulina, lisades, et korra lõi pätt teda ka käega näkku, kuid naine jõudis kõrvale põigelda. Kuigi oli päevane aeg, jäid möödujad ükskõikseks kurjategijat jälitava naise üleskutsetele talle appi tulla.



Samal ajal pidas naine telefonitsi ühendust politseiga ja jätkas varga tagaajamist. Kui jälitatav ja jälitaja lõpuks Ravi tänavasse jõudsid, jooksis kurjategija politseipatrullile otse sülle.



Vargaks osutus politseile juba varasemast tuttav Vadim (22), keda on varguste eest varem korduvalt kriminaalkorras karistatud.



Ida politseiprefektuuri kriminaalosakonna Jõhvi kriminaaltalituse komissar Margus Kuus tänas politsei nimel naist abi eest varga tabamisel ja sõnas: «Julgelt tegutsenud naisterahvas on eeskujuks meile kõigile».



Politseiprefekt Tarmo Kohv annab Svetlana Pritulinale peagi üle prefektuuri tänukirja, teatas Ida politseiprefektuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles