Tuntud ajaloolane Vseviov sai miljon krooni

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Vseviov .
David Vseviov . Foto: .

Eesti Kunstiakadeemia professor, tuntud ajaloolane David Vseviov sai Aadu Luukase miljonikroonise missioonipreemia.


«Professor David Vseviovi näol on tegemist kahtlemata ühe olulisema Eesti ajalooteadvuse kujundajaga viimastel aastakümnetel,» ütles missioonipreemia laureaadi väljakuulutamise tseremoonial kunstiakadeemia rektor Signe Kivi.

«Eriti tähtis on tema rahulikult mõtisklev ja tasakaalustatud vaatenurk, mis on alati ületanud rahvuslikku piiratust. See on muu hulgas aidanud meil paremini mõista lähedast ja samas nii müstilist Venemaad,» lisas rektor.

«David on inimene, kes kannab kindlalt Eesti identiteeti ja lojaalsust oma kodumaale. Tema ajaloolase pilk rõhutab inimlikkust, mis läbi ajaloo muudab arusaadavamaks meie tänased ja homsed arengud.»

Aadu Luukase sihtasutuse nõukogu esimees Indrek Luukas ütles pidulikul tseremoonial Eesti Teaduste Akadeemia suures saalis, et ollakse harjunud, et tihti leiavad oma panuse eest äramärkimist ja tunnustamist eelkõige organisatsioonid.

«Kuid edukatele organisatsioonidele ning ühiskonnale tervikuna ei anna hingestatust ja vaimsust mitte abstraktne inimeste kogum, vaid tegusad ja ideedega inimesed. Üheks selliseks inimeseks Eesti ühiskonnas on David Vseviov.»

Sihtasutuse nõukogu valis 33 taotluse seast viis missioonipreemia laureaadi nominenti, kelleks olid professor David Vseviov, Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liit, MTÜ Salu Kool, sihtasutus Metsaülikool ja Vanalinna hariduskolleegium.

Aadu Luukase Missioonipreemia pälvib isik või organisatsioon, kes paistab silma Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu ja meie rahva elukvaliteedi edendamisega. Missioonipreemia konkurss korraldatakse koostöös Eesti Koostöö Koguga.

Aadu Luukase Missioonipreemia anti esmakordselt välja 2007. aastal, mil selle pälvis Tallinna Lastehaigla Toetusfond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles