ERR.ee: looduskaitsjad tahavad Narva koske osaliselt taastada

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva
Narva Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Looduskaitsjad tahavad Narva koske osaliselt taastada, milleks tuleb vanasse jõesängi suunata umbes 50 kuupmeetrit vett sekundis ehk kaheksandik Narva jõe vooluhulgast.


Täna arutati projekti keskkonnamõju hindamise programmi, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Eesti Loodushoiu keskuse juhatuse liige Jaak Tambets ütles, et kose, mis kuni hüdroelektrijaama rajamiseni oli üks Euroopa võimsamaid, osaline taastamine on Eesti loodusele ja Narva jõe kaladele suur heategu.

«Me ei räägi mitte kogu veehulga läbi uue veelasu laskmisest, räägime umbes kümnendikust. Samas on see kümnendik umbes sama palju kui Emajõe vooluhulk Tartu vahel ning see voolab alla kärestikust, mitte vaikselt sängis,» selgitas Tambets.

Narva veehoidlast võtavad oma jahutusvee Narva Elektrijaamad, mis kardab, et vee võtmine sealt võib muuta tammi avariiohtlikuks ning seada ohtu elektrijaamade töö. Samuti kardavad jõe ääres elavad inimesed, et veetase võib alamjooksul tõusta nii palju, et nende elamud ohtu satuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles