Detsember: Rein «Füürilaskja» Kilk

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kilk.
Rein Kilk. Foto: Peeter Langovits.

Emakeelt palavalt armastavad eestlased said detsembris teada ühe uue väljendi. «Füüri laskma» tähendab maakeeles raha andma.


Füüri lubas lasta kinnisvara- ja toiduaineäris tegutsev Rein Kilk. Füüri ei oodanud aga ei keegi muu kui maa-ameti endine juht Kalev Kangur ja väidetavasti endise keskkonnaministri Villu Reiljani soovil.



Katkend salakõnelusest 27. juu­lil 2006, Tallinnas:



REIN KILK: A ütle, kas sul ei ole mõnda sihukest asja, kes nagu teenust teeks, et ma laseks füüri välja? Kas sa tead mõnda firmat, kes on, ma räägin talle ära, et davai, võta sihuke asi ja cash ja kogu lugu ja et oleks tehtud ja kõik, eks ole.


KALEV KANGUR: Ma pean mõtlema, ma lihtsalt pean…


REIN KILK: ... kõik olen uuesti saand kokku Estri ja Villemiga, eks ole. Ee, Estrikene on väga murelik, Villem on väga murelik. Ma tahaks, tõesti, ma saan nendest aru, teeks sihukse pulli… Ummiga olen rääkinud, eks ole. See, mis Urmasega, seda ma ei taha teada, eks ole. Ma ütlen, mida vähem neist asjadest ma tean ja ma loodan, et ka tema minu asjadest ei tea midagi, see võiks jääda nagu…

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles