Ringmaad süüst vabastada soovinud vang loobus tunnistusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Ringmaa kohtusaalis.
Märt Ringmaa kohtusaalis. Foto: Toomas Huik.

Pae tänava pommiplahvatuste korraldamises süüdistatavat Märt Ringmaad süüst vabastada soovinud vang osutus üleüldiselt kohtusüsteemi vastu protestivaks meheks, kes tunnistas siiski kohtus, et pole plahvatustega seotud.

Viru vanglas karistust kandev Jalmar Ollin oli varem saatnud kohtule kirja, milles palus Ringmaa vabastada ning tema kohtuasja peale raha raiskamine lõpetada.

Täna tunnistas Ollin kohtus siiski, et väide, nagu oleks tema plahvatused korraldanud, on absurd ning ta ei tunne Ringmaad. Saadetud kiri oli samuti liiga üldsõnaline, et seda ülestunnistusena võtta.

Ollin protestis sel moel oma kriminaalmenetluse käigu üle ning avaldas sellega rahulolematust.

Väidetavalt on protestimeelne Ollin varem väitnud, et võib sarnast «abi» pakkuda igaühele ning vajadusel ka Bin Ladeni käsutäitja Baltimaades olla.

Ehkki Ringmaa kaitsja taotles Ollinilt DNA proovi võtmist, keeldus kohtunik sellest, lisades, et asjaga on juba niigi venitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles