Toomla: sotsid võivad plaanida koalitsioonist lahkumist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politoloog Rein Toomla.
Politoloog Rein Toomla. Foto: Ove Maidla.

Politoloog Rein Toomla sõnul oli sotsiaaldemokraatide esimeheks saanud Jüri Pihli jõuline sõnavõtt erakonna üldkogul esimene samm selles suunas, et koalitsioonist üldse ära minna.

«Ivari Padar ja Jüri Pihl võib-olla ei olnud väga kooskõlastanud oma ettekandeid. Kui Padar rääkis oma lahkumiskõnes, et asjadel ei olegi väga viga, siis Pihl ikkagi raksatas. Mina küll tõlgendan seda, et see on esimene ja kaunis jõuline samm selles suunas, et koalitsioonist üldse ära minna,» rääkis Toomla intervjuus Vikerraadiole, vahendasid ERR Uudised.

«Kui ikka partnerite kohta öelda, et tegemist on laibaga, siis ajab see ka partnereid võrdlemisi närvi,» märkis Toomla.

Toomla järeldas erakonna koalitsioonist lahkumise plaani ka sellest, et sotsiaaldemokraatidel on olnud raskusi ministrikohtade täitmisega ning praegu plaanib valitsusest lahkuda kaks sotsist ministrit.

«Eesti riigil tervikuna ei ole lihtsad ajad ja selline äraminek ei ole kõige soliidsem käik. See, et ta on ainuke minister, kes kandideerib europarlamendi valimistel, siis see omakorda võimendab seda skeptitsismi sellise lahkumise puhul,» sõnas Toomla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles