Kaitsevägi: meie värbame endiselt inimesi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste peahoone Tartus Riia mäel.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste peahoone Tartus Riia mäel. Foto: Margus Ansu.

Kaitseväes on endiselt vabad paarkümmend töökohta, millele otsitakse sobivaid inimesi, ning kaitseväelased loodavad, et võib-olla õnnestub sel aastal veel enam inimesi tööle võtta.





Tööle võtaks kaitsevägi inimesi, kellel on ohvitseri või allohvitseri auaste, sest neist on kaitseväes praegu puudus ning ka tööpuuduse kasv pole seni kaitseväele neid eriti juurde toonud. Samuti soovib kaitsevägi C-kategooria juhiloaga allohvitsere, keda panna soomukeid juhtima. Sinna sobivad ka näiteks ajateenistuses nooremseersandiks saanud mehed.



Lisaks otsitakse meditsiinipersonali, nagu õed ja arstid. Tavalisi reamehi praegu ei taheta.


Kaitseväe värbamiskeskuse juhataja Lauri Kurvits lausus, et võrreldes eelmise aastaga andis kaitseministeerium kaitseväele loa võtta lisaks lahkuvate inimeste asendamisele tööle veel 125 inimest. See limiit hakkab juba täis saama, ent vabu kohti on.



Tema sõnul on kaitseministeeriumiga olnud ka juttu, et see arv võib suureneda, mis võimaldaks ka rohkematele inimestele tööd pakkuda.



«Loogika on selles, et kui vaadata natuke pikemas perspektiivis, siis oleks mõistlik võtta häid inimesi kaitseväkke, sest kui majandus taastub, siis tekivad uuesti värbamisprobleemid,» lausus Kurvits.



Lisaks võimaldab keerukam aeg võtta kaitseväkke paremaid inimesi.


Kuna inimesi ka lahkub pidevalt näiteks pensionilemineku tõttu ning muudelgi põhjustel, on pidevalt mingi hulk töökohti vabad, lausus Kurvits. Eile oli värbamiskeskuse kodulehel üleval 11 aktiivset tööpakkumist.



Kaitsevägi suudab lisaks praegustele vabadele kohtadele pikemas perspektiivis pakkuda inimestele stabiilset tööd, ent enne tuleb natuke õppida.



Kõige kiirem tee on läbi kaitseväe Võru lahingukooli, kus on võimalik õppida nooremallohvitseriks ning vähem kui aastaga on amet käes ja kaitsevägi tagab ka ametikoha.



Lisaks 72 kohale lahingukoolis on 55 kohta kaitseväe ühendatud õppeasutustes, kus saab rakenduskõrghariduse ja nooremleitnandi auastme. Õpingud kestavad kolm aastat ja jällegi on töökoht tagatud; lisaks makstakse õpingute ajal 7900 krooni kuus stipendiumi.



Juba õpingute ajal loetakse õppur kaitseväelaseks, mistõttu laienevad neile kaitseväelaste sotsiaalsed hüved ja tagatised, samuti hakatakse staaži arvestama juba õpingute algusest.



Meediast on läbi käinud uudis, et kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneotsa käskkirjaga on täielikult peatatud kaitseväkke värbamine. Tegelikult puudutas see käskkiri vaid avalike teenistujate värbamist, kaadrikaitseväelasi tegevteenistusse värbab kaitsevägi endiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles