Soome politsei sai kätte Eesti mootorsaanivargad

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mootorsaan
Mootorsaan Foto: SCANPIX

Eesti ja Soome õiguskaitseasutuste koostöö tulemusena peeti Soomes kinni neli Eestist pärit isikut, keda kahtlustatakse kahe mootorsaani varguses Levi lähedal.


4. - 5. detsembri vahelisel öösel varastati Kittiliä Levis kaks safaritel kasutatavat mootorsaani. Kuriteo uurimise eest vastutav Soome keskkriminaalpolitsei Rovaniemi osakond kahtlustab kuriteos nelja Eesti meest

Eesti keskkriminaalpolitseist tulnud jälitusinformatsioonile tuginedes võeti kahtlusalused Rovaniemis kinni vargusele järgnenud hommikul.

Mootorsaanid leiti kahe mehe kasutusel olnud veoautost. Kõik neli meest viibivad nüüd kahtlustatuna varguses Soomes vahi all.

Soome keskkriminaalpolitsei kahtlustab, et Levi mootorsaanivargus on osa suuremast varavastaste kuritegude sarjast ning samad iskud on sooritanud Soomes kuritegusid ka varem.

Uurimise käigus tegid Eestis Rakvere, Jõgeva ja Tartu kriminaalpolitseinikud läbiotsimised, mille käigus leiti kümnete tuhandete eurode väärtuses erinevatest Soome piirkondadest varastatud asju, nagu näiteks mootorsaan, mootorratas Harley Davidson, paadimootoreid jne.

 Eesti keskkriminaalpolitsei politseidirektor Lenno Reimandi sõnul on keskkriminaalpolitsei 24 tundi ööpäevas toimiv piiriülese politseikoostöö keskus, mis vahetab pidevalt ja operatiivselt teiste riikidega andmeid aitamaks kaasa kuritegude ennetamisele, tõkestamisele ja avastamisele.

«Riigid vahetavad omavahel väga aktiivselt ka sellist informatsiooni, mis puudutab alles ettevalmistatavaid kuritegusid - seda võimaldab euroopalik õigusraamistik ja nüüdisaegsed tehnilised võimalused,» ütles Lenno Reimand. «Eestil on väga tihe koostöö eriti oma naaberriikidega, sealhulgas Soomega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles