Maffia jätkab Tallinna taksojuhtide terroriseerimist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksod Tallinnas
Taksod Tallinnas Foto: Peeter Langovits

Tallink Takso juhataja Alger Holzmanni sõnul pole Tallinna taksomaffia tegevus lakanud, sel aastal on nende  autodel klubi Hollywoodi juures juba 10 rehvi läbi lõigatud.


Eriti äge on taksomaffia nädalavahetusel, kui õhtul kella kaheksast algab võitlus parimate kohtade pärast vanalinna südames, kirjutab Õhtuleht. Üks Tallinki taksojuht on viimasel ajal kaks korda pidanud katkist rehvi parandada laskma.

Maffia nõuab igalt taksolt, kes Hollywoodi juures tegutseda tahab, iga kuu 5000 krooni sunniraha, lisaks kimbutatakse taksojuhte ka Viru ja Harju tänavail ning Club von Überblingeni esisel.

Tallinki taksojuht selgitab Hollywoodi näitel, kuidas väljapressimine käib: «Esimesel korral tuleb venelaste kamp ligi, ütlevad, et lase jalga, muidu lõpeb halvasti. Kui korra veel sinna liiga lähedale eksid, lastakse kumm tühjaks ja siis juba ähvardatakse, et kolmandal korral tulles võiks enne haiglakoha kinni panna.»

Alanud aastast hoiavad taksoäril silma peal munitsipaalpolitsei kontrollid, kes on teinud üle 100 000 krooni trahve.

Nii mõnigi korralik autojuht lootis, et ehk tõmmatakse ka maffiataksole kott pähe, kuid seni on trahvi saadud peamiselt väiksemate pattude eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles