Reformipartei valib minister Maripuule asemiku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kõiv.
Tõnis Kõiv. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Reformierakond valib suure tõenäosusega sel nädalal uue sotsiaalministri kandidaadi, kes astub ametisse pensionide ja puuetega inimeste toetuste väljamaksmisega seotud segaduste tõttu kriitika alla langenud Maret Maripuu asemele.



Reformierakonna peasekretär Kristen Michal ütles, et suure tõenäosusega valib partei juhatus sel nädalal uue ministrikandidaadi ja avalikustab seejärel tema nime. Samas lisas ta, et juhatuse koosoleku aeg on praegu lahtine.



Nimesid ei nimeta


Michal ei soovinud nimetada võimalikke ministrikandidaate ning tõdes vaid, et kandidaatide ringis on viis-kuus inimest.



Eeldatavasti koguneb erakonna 15-liikmeline juhatus erakorralisele nõupidamisele kolmapäeval või neljapäeval ning siis esitab peaminister Andrus Ansip juhatusele tõenäoliselt juba ühe kandidaadi nime.



Maripuu astub ametist tagasi järgmisel esmaspäeval, 23. veebruaril ning samal nädalal peaks Ansip minema juba uue ministrikandidaadiga president Toomas Hendrik Ilvese jutule.



Mitmed kandidaadid


Kõige enam on meedias spekuleeritud selle üle, et uueks sotsiaalministriks saab riigikogulane ja reformipartei juhatusse kuuluv Tõnis Kõiv.



Samas on väidetavalt kaalumisel ka omaaegse sotsiaalministri Toomas Vilo­siuse ning riigikogulase Urmas Klaasi kandidatuur. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles