ERR.ee: Tallinna hipodroomile plaanitav elamurajoon tekitab vaidlusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hipodroomi uusasumi ideekavand
Hipodroomi uusasumi ideekavand Foto: Eskiis, QP Arhitektid OÜ

Tallinna hipodroomile kerkib tulevikus uus elamurajoon, millega nii arendaja kui linnaarhitekti sõnul võidetakse juurde rohkesti avalikku ruumi; projekti kriitikute hinnangul kaotab aga linn krundi täisehitamisega osa oma mitmekülgsusest.

Krundi suuromanik Jaan Manitski kavatseb hipodroomi linnast välja, kümme korda suuremale alale viia ning ehitada asemele elamurajooni, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Linna peaarhitekti Endrik Männi hinnangul oleks hipodroomil mõtet siis, kui seal toimuks suurüritusi.

Alale korraldatud arhitektuurikonkursi võitnud QP arhitektide nägemuses on praegusest hipodroomist saanud rajoon, kus lisaks kuni neljakordsetele elamutele on ärihooned ning vaba aja veetmise võimalused.

Arhitekt Margit Mutso sõnul kaotab linn aga hipodroomi täisehitamisega osa oma atraktiivsusest.

Esialgu ei muutu Tallinna hipodroomil midagi. Jaan Manitski loodab, et Saku valda planeeritav uus hipodroom valmib aastaks 2011 ning see on ka varaseim tähtaeg, mil praegusel hipodroomil elamuehitus võiks alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles