PRIA maksab noortele emadele palgavahe tagasi

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA silt
PRIA silt Foto: Urmas Luik

PRIA peadirektor Jaan Kallas tunnistas, et lapsehoolduspuhkuselt naasnud emade palga vähendamine ei olnud õige, mistõttu otsustas amet 40 naisele palgavahe tagantjärele kinni maksta.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et paar viimast aastat kehtis PRIAs kord, kus pikaajaliselt lapsehoolduspuhkuselt tulijatele maksti ajutiselt kümne protsendi võrra varasemast väiksemat palka.

PRIA põhjendas 2009. aastast kehtinud korda sellega, et lapsehoolduspuhkuselt naasev töötaja vajab tööle sisseelamiseks aega ja lisakoolitust. Töötajad pidid allkirjastama lepingulisa. Tegelikult on tööandja kohustatud pakkuma lapsehoolduspuhkuselt naasjale sama palgaga tööd. Lisaks keelab soolise võrdõiguslikkuse seadus panna inimest ebasoodsasse olukorda seoses tema lapsevanemaks olemise või perekondlike kohustuste täitmisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles