Tundmatu püssimees tappis ravitud kotka

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli loomakliinikus augustikuisest vigastusest paranenud merikotkas lendas Emajõe Suursoo kaitsealal vabadussse 7. septembril.
Maaülikooli loomakliinikus augustikuisest vigastusest paranenud merikotkas lendas Emajõe Suursoo kaitsealal vabadussse 7. septembril. Foto: Margus Ansu

Aegna saare lähedalt augustis vigastatuna leitud, Tartus maaülikooli loomakliinikus terveks ravitud ning septembris Emajõe Suursoo kaitsealal vabadusse lastud merikotkas leiti surnuna Lääne-Virumaa ja Jõgevamaa piirilt.

Mitu nädalat kaitsealal kosunud lind hakkas tõenäoliselt liikuma oma kodukandi suunas. Linnu selga kinnitatud GPS-saatja andmetel viibis lind viimase leiukoha ümbruses viis-kuus päeva.

Et aga ühel hetkel saatjast enam signaali ei tulnud, suundus kotkauurija Urmas Sellis sulelist otsima. Ta leidis linnu surnuna selili kraavis vedelemas. Rongad olid kotka rinnaliha ja sisikonda tublisti ära süüa jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles