Heroiiniparuni uimastiketi lõpp

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fentanüül.
Fentanüül. Foto: Politsei

Aasta aega pidevat tööd, politseinike ületunde ja tööd täis nädalavahetusi. Kõige selle tulemusena astub nüüd kuritegeliku ühenduse ja narkoäri korraldamise süüdistusega kohtu ette Vladimir (36), keda veel sel suvel peeti Tallinna narkoparuniks. Seda turunišis, kus kaubeldi sünteetilise heroiini ehk ülikange fentanüüliga.

Ehk siis – kuritegelik maailm teadis ja aktsepteeris tõsiasja, et enamik pealinnas ringlevast fentanüülist jõuab siia Vladimiri kaudu, kes oli äri tarbeks rajanud viiest-kuuest astmest koosneva püramiidi. Selle tipus asus ta süüdistuse järgi ise, suheldes otse vaid kolme-nelja lähima abilisega, kelle ülesanne oli uimasti kaaluda, pakendada ja turule alama astme diileritele toimetada.

Seetõttu teadsid selles mastaapses narkoäris osalenutest vaid üksikud äri võtmefiguuri. Polnud ju juba püramiidi kolmandal astmel asunud hulgidiilerid Vladimiri endaga kunagi kokku puutunud ja oskasid vaid aimata, et kogu tegevuse taga on hüüdnime Volodja kandev mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles