Sepp: tunnistajate vähesusel olid arusaadavad põhjused

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp
Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp Foto: Liis Treimann / Postimees

Juhtiv riigiprokurör Heili Sepp ütles täna pressikonverentsil Reformierakonna rahastamise kriminaalasja lõpetamisest rääkides, et kriminaalmenetluses nappis tunnistajaid, kuid sel olid arusaadavad põhjused.

Sepp ütles, et kuulas ise üle 10 prokuratuuri poole pöördunud tunnistajat, kuid neist vaid üksikud andsid konkreetseid andmeid, mille pinnalt sai uurimist jätkata. Tema sõnul oli üks süüstav peatunnistaja kõigi nelja kuriteoepisoodi kohta, millest kolm puudutasid erakonna rahastamisega seotud kuritegu ja üks pistisekuritegu. «Sellel on minu jaoks täiesti arusaadavad põhjused,» ütles ta.

Sepp avaldas arvamust, et isegi kui on inimesi, kel oleks anda toetavaid või analoogseid ütlusi, on kaduvväike tõenäosus, et nad neid ütlusi andma tuleks. Tema sõnul oleks tegu oma koduerakonna vastu antavate ütlustega olukorras, kus partei on väljendanud kõikvõimalikel viisidel oma kõneisikute kaudu taunivat suhtumist sellesse, et taolisi juhtumeid arutatakse väljaspool erakonda.

«Sellises olukorras ma arvan, et keegi ei tuleks või väga vähesed tuleksid neid ütlusi andma. See oli üks neid põhjuseid, miks me ainuüksi faktist, et analoogseid ütlusi laekus vähe, ei saanud järeldada, et ütlustes kajastatud süsteem on väljamõeldis,» ütles prokurör.

Riigiprokuratuur teatas täna ennelõunal, et otsustas Reformierakonna rahastamisskeemide uurimiseks algatatud kriminaalmenetluse lõpetada, kuna kogutud tõenditest süüdistuse esitamiseks ei piisa. Varem oli kriminaalasjas erakonna majandustegevusele ja varale kehtestatud piirangute rikkumises kahtlustatavaks tunnistatud neli ning vastavalt pistise võtmises ja andmises kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles