Ilus pealöök avas värava- ja võiduarve

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Operi värav kindlustas Eestile MM-valiksarjas esimese võidu.
Andres Operi värav kindlustas Eestile MM-valiksarjas esimese võidu. Foto: Reuters/ScanPix

Eesti jalgpallikoondis teenis MM-valiksarjas esimesed punktid, kui võõrsil alistati 1:0 Andorra.

MM-valiksarja kolme kaotusega alustanud Eesti jalgpallikoondis sai Euroopa väikseimal rahvusstaadionil lõpuks lüüa ka võidutantsu, kui võõrsil alistati 1:0 Andorra. Eestlased on nüüd andorralastega kohtunud koguni kümme korda ja alati lahkunud platsilt võitjana.

Kohtumisele kindla võidukohustusega tulnud koondisele tõi võidu Andres Operi tabamus 57. minutil. Eesti haaraski kohtumise alguses kohe ohjad oma kätte ning läbi äärte ja tsenderduste otsiti Tarmo Neemelot, kelle võimsus valmistas vastastele omajagu peavalu. Eesti näitas esimesel poolajal ka head söödumängu ning nii suudeti palli vallata ligemale 70 protsenti ajast. Siiski ei suutnud eestlased avapoolajal lahti murda sisuliselt kuue kaitsjaga (neli kaitsjat ja tihedalt nende ees tegutsenud kaks kaitsvat poolkaitsjat) mänginud andorralaste väravalukku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles