Partsi umbusaldamine kukkus riigikogus läbi

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandusminister Juhan Parts vastab pärast umbusalduse läbikukkumist ajakirjanike küsimustele.
Majandusminister Juhan Parts vastab pärast umbusalduse läbikukkumist ajakirjanike küsimustele. Foto: Liis Treimann

Sotside liider Sven Mikser ütles umbusaldusavaldust neljapäeva hommikul üle andes, et Parts on põlevkivielektrijaama ehituse läbi surunud viisil, mis jätab õhku küsimused jaama majandusliku tasuvuse ja hankekonkursi seaduslikkuse kohta. Samuti heitis Mikser ministrile ette, et jaama ehitajaks valitud Prantsuse kontsern Alstom on korruptsiooni- ja rahapesukahtlusega mitmes euroliidu riigis uurimise all.

Keskerakonna ja «aknaaluste» toetatud umbusaldusavalduse teine põhjus oli elektrituru avamise järel tõusev hind. Mikser märkis, et valitsus on jätnud kaitseta vaesemad inimesed, kuigi Euroopa Liit lubaks neid toetada.

Eesti Energia Auvere põlevkivielektrijaam oli umbusaldamise peamine põhjus. Partsi eestvedamisel langetas valitsus selle ehitusotsuse mullu kevadel. Opositsioon toona ei protestinud, kuid avastas teema pärast populaarset telesaadet «Pealtnägija» eelmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles