Ojasalu: seaduseaugud ahvatlevad poliitikuid edasistele rikkumistele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Ojasalu
Ardo Ojasalu Foto: Egert Kamenik / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni esimehe Ardo Ojasalu  hinnangul kinnitas Reformierakonna rahastamise kriminaalasja lõpetamine, et Eesti õiguskorras on väga suuri probleeme, mis omakorda ahvatleb poliitikuid rikkumisi toime panema ka edaspidi.

Ojasalu sõnul on üks lähiaja olulisi küsimusi, kuidas muuta õiguslikku regulatsiooni nii, et see ka tegelikult toimiks. Näiteks erakondade aruanded peavad tema sõnul näitama, mida parteid tegelikult teevad, ja seda raamatupidamislikus keeles, «mitte suvaliste ja määratlemata aruannetega, mida ei ole millegagi võimalik võrrelda».

«Samamoodi peab olema ka reaalne kontrolli- ja karistuspoliitika, mis on selgelt eelkõige preventiivse loomuga. Kui on näha, et seadus on sedavõrd auklik, et sealt kukub kõik vahelt läbi ja midagi tõendada pole võimalik, siis see on pigem ju vastupidise iseloomuga. See ärgitab seadust rikkuma ka edaspidi,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles