Akadeemik näitas uut tööruumi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Jaan Einasto (vasakul) näitab Tartu observatooriumis Tõravere peahoones akadeemik Jüri Engelbrechtile tuba, kus ta hakkab paari kuu pärast, kui sisustamine on lõppenud, töötama koos kahe kolleegiga.
Akadeemik Jaan Einasto (vasakul) näitab Tartu observatooriumis Tõravere peahoones akadeemik Jüri Engelbrechtile tuba, kus ta hakkab paari kuu pärast, kui sisustamine on lõppenud, töötama koos kahe kolleegiga. Foto: Margus Ansu

Tartu observatooriumi teadlased ootavad pikisilmi aega, kui nad saavad neljast-viiest kohast kolida ühtekokku Tõraverre. Pärast remonti eile avatud observatooriumi peahoone annab märku, et see aeg tuleb varsti.

Pidulik avamine eile tähendas seda, et ehitajad on valmis saanud Eesti kosmoseteaduse keskuse Tartu observatooriumi uue kosmosetehnoloogia laborikompleksi koos renoveeritud tööruumide ja külastuskeskusega.

Ehitas AS YIT Ehitus. 4,2 miljonit eurot (sellest ehitusele 3,35 miljonit) tuli Eesti majanduskeskkonna arendamise rakenduskava meetmest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles