Linn kogus mittekodanike andmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova selgitas kokkutulnuile, et need ei saa praegu mõjutada valitsuse tegevust, ja pakkus linnaosa abi kodanikuks saamisel.
Lasnamäe linnaosa vanem Olga Ivanova selgitas kokkutulnuile, et need ei saa praegu mõjutada valitsuse tegevust, ja pakkus linnaosa abi kodanikuks saamisel. Foto: Lasnamäe LOV

Keskerakonna juhitav Tallinna Lasnamäe linnaosa valitsus kutsus pühapäevasel üritusel halli passi omanikke taotlema Eesti kodakondsust, et nad saaks osaleda järgmistel riigikogu valimistel. Eesti kodakondsusest huvitatud inimestelt 320 ankeeti kogunud linnaosavalitsus võis samas minna vastuollu andmekaitsereeglitega.

Lasnamäe LOV korraldas pühapäeval Tallinnas Vene kultuurikeskuses infoseminari, kuhu kutsus osalema välismaalase passiga Eesti elanikke. Ürituse eesmärk oli organiseerijate levitatud teate järgi informeerida kodakondsuseta isikuid nende suhtes kehtivaist õiguslikest piirangutest ja täiendavatest kohustustest nii Eestis kui välismaal.

Valimisõigusest ilma

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles