Tallinn saatis lumega võitlema 41 masinat ja poolsada inimest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumesadu ja ummikud Tallinna kesklinnas.
Lumesadu ja ummikud Tallinna kesklinnas. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kommunaalameti andmetel on praegu Tallinna tänavatel väljas 24 puistur-sahka ja 17 traktorit, keerulisemates kohtades viskavad lund 20 brigaadi poolesaja inimesega, teedele on puistatud 157 tonni kloriide.

Hommikuseks lumesajuks valmistumisel tehti linna tõusudel ja ohtlikes kohtades ennetav libedusetõrje, lumesaju tingimustes teostati lume- ja libedusetõrjet vastavalt kokkulepitud marsruutidele lähtuvalt tänavate kategooriatest ja kehtestatud seisundinõuetest.

Õhtuse lumesaju tingimustes oli tööde teostamine väga komplitseeritud kuna tehnika ei pääsenud tipptunni liiklusummikute tõttu liikuma, samuti suurendas ummikuid massiline suverehvide kasutamine. Kommunaalameti spetsialistide sõnul olid 90 protsendil  autodel täna all veel suverehvid, mis põhjustasid spetsiifilist kiilasjääd.

Kommunaalameti andmetel on libedusetõrje esmane prioriteet tõusud, kus puisturid peavad olema pidavalt kohal (Tallinnas 50 kohta), seejärel puhastatakse peatänavad ja väiksemad tänavad. Kõnniteedel ja ühistranspordipeatustes teostatakse lume- ja libedusetõrjet nii mehhaaniliselt kui käsitööbrigaadidega.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on täna olnud väga ladus koostöö politseiga ning olukorra stabiliseerimiseks peatati sadamast tulev raskeveokite liiklus linna. Liikus taastatakse, kui normaliseeruvad sõidutingimused ka Tallinna ringteel. Liikluse reguleerimiseks on pidevas valmisolekus Tallinna Munitsipaalpolitsei patrullid.

Liiklusolud linnas on normaliseerumas, kuid uut tihedat lumesadu on oodata öötundideks ning Kalle Klandorf manitseb kõiki liiklejaid ettevaatlikkusele ja kannatlikkusele. Klandorfi sõnul on loodetavasti nüüdseks juba kõigile selgeks saanud, et suverehvidega enam liiklusesse asja ei ole, see oleks lausa kuritegelik hoolimatus enda ja teiste suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles