Ansip: erakorralised valimised teeksid Eestile vaid kahju

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskast.
Valimiskast. Foto: Silje Annuk.

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel pressikonverentsil, et Eestis erakorraliste valimiste korraldamine väljendaks soovi ise poliitilist kriisi tekitada.

«Mis lahenduse võiks anda erakorralised valimised? Reformierakond ja Keskerakond üksnes tugevdaks oma positsioone,» ütles Ansip arvamusküsitlustele viidates.

Peaministri kommentaarile reageeris pressikonverentsil viibinud Isamaa ja Res Publica Liidu ridadesse kuuluvad haridus- ja teadusministrit Tõnis Lukas. «Mis me neist valimistest üldse korraldame, kui protsentide järgi saab jagada kohad,» kommenteeris Lukas.

Erakorralistest valimistest rääkides tunnistas Ansip, et see oleks märk soovist ise poliitilist kriisi tekitada.

«Sõnumina väljapoole oleks sellel Eesti jaoks negatiivsed tagajärjed,» lisas Ansip.

Keskerakonna juht Edgar Savisaar ei taha samas Savisaar erakorralisi valimisi ka välistada. «Koalitsioon on ebakindel ja kui tekib olukord, et osadel koalitsioonis reiting tõuseb ning nad haistavad, et toetust võiks tulla rohkemgi, siis nad võivad seda ideed toetada.» Savisaar lisas, aga et praegu on koalitsioon siiski ühtlaselt haledas seisus.

«Ikka räägitakse, et olemasolev seltskond ei saa hakkama ja tuleb teha uued valimised,» lisas Savisaar.«Rääkida võib mida iganes, aga kui läheb hääletamiseks selles küsimuses, siis ega need poliitikud ja parteid, kellel on langev trend, ei taha seda kuidagi toetada.»

Kokkuvõttes arvab Savisaar, et erakorraliste valimiste teema muutub aasta jooksul aktuaalseks, kuid praegu on sellest veel vara rääkida.

«Praegu, arvatavasti, koalitsioon sellele ideele taha ei tule, aga ellu viia saaks riigikogu erakorralisi valimisi, kui vähemalt osa koalitsioonist seda toetaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles