Riigiasutused muutsid turvanõudeid karmimaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-vastaselt meelestatud Karen Drambjanil õnnestus mullu augustis relva ja lõhkepakettidega kaitseministeeriumi tungida.
Eesti-vastaselt meelestatud Karen Drambjanil õnnestus mullu augustis relva ja lõhkepakettidega kaitseministeeriumi tungida. Foto: Toomas Huik

Enamik riigiasutusi on pärast mullu augustis kaitseministeeriumis toimunud tulistamisjuhtumit koostöös politseiga oma turvanõuded üle vaadanud, mitmel pool on turvalisust ka suurendatud. Millised on peamised kaitsemeetmed, hoiavad ministeeriumid enda teada.

Riigikogus rakendati uus sissepääsukord mullu detsembris, peamiselt karmistati turvakontrolli protseduure. Nüüd peavad külalised enne parlamendihoonesse sisenemist läbima metallidetektoriga värava ja külaliste asjad valgustatakse läbi. Külastajatele antakse külastajakaart, kuid kõikjal vabalt ringi jalutada nad enam siiski ei saa. «Külaliste liikumisvabadus on seotud külastuse eesmärgiga,» selgitati Postimehele riigikogu pressitalitusest.

Haridusministeeriumi pressiesindaja Rein Joamets selgitas, et uued turvanõuded rakendati juba mullu 1. novembrist. Külalistele on ministeeriumi välisuks lukus, sisse saab ainult turvatöötaja vahendusel. «Läbi ei otsita ega valgustata kedagi ega midagi. Ei ole kavas ka tulevikus seda tegema hakata,» kinnitas Joamets. «Külalise saabumine ja lahkumine registreeritakse infolauas turvatöötaja juures. Külalised saavad majas liikuda ainult koos meie töötajast saatjaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles