Rajasalu: Tallinna pimendamine on vale

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Rajasalu.
Ülle Rajasalu. Foto: Peeter Langovits.

Linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Ülle Rajasalu sõnul ei saa kindlasti heaks kiita olukorda, kus linnavalitsus püüab tänavavalgustuse arvelt raha kokku hoida.


«Olukord, kus linnavalitsus oma tegematajätmiste tagajärgi püüab likvideerida linnaelanikke pimedusse jättes, on kindlasti väär. Me ei saa heaks kiita keskerakondliku linnavalitsuse valikut kasutada linnaelu probleemide lahendamisel katse-eksituse meetodit. Linnaelanikud ei ole sellist solgutamist ära teeninud,» lausus Rajasalu.

«Linnavalitsus peaks kokku tõmbama propagandale ning linnaametnike palkadele kuluvaid summasid, kuigi miskipärast ei ole seda siiani tehtud. Pimendamine, mis mõjutab kõigi linnaelanike turvalisust, paneb mõtlema, et võibolla plaanitakse tulevikus veelgi drastilisemaid kokkuhoiukohti leida,» ei hoidnud Rajasalu kriitikanooli kokku.

Ta esitas volikogu istungil ka linnapea Edgar Savisaarele arupärimise Tallinna pimendamiskatsetuste tagajärgede kohta.

«Teie juhitav linnavalitsus viis märtsi keskel läbi katsetused tänavavalgustuse vähendamiseks. Katsetuste tagajärjeks oli pime linn ning end ebaturvaliselt tundvad linnaelanikud,» seisab arupärimises. Sellega seoses küsib Reformierakond linnapealt, kui palju raha pimendusnädala jooksul kokku hoiti ning kas eksperiment õigustas end. Samuti seda, kui palju kaebusi said linnavalitsus, kommunaalamet ja Tallinna abitelefon 1345 selle aja jooksul linnaelanikelt.

Samuti tahetakse arupärimises teada, kui palju on Tallinna tänavuses eelarves tänavavalgustuseks kokku vahendeid ette nähtud ning kui suure osa moodustab kokkuhoitav 12 miljonit kogu valgustusele ette nähtud rahast.

Veel küsitakse linnapealt, kas ta peab põhimõtteliselt õigeks linnaelu probleemide lahendamist katse-eksituse meetodil selle asemel, et kasutada analüüse ja ekspertide hinnanguid ning kas selliseid «katsetusi» on oodata ka muudes eluvaldkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles