Kruusimäe: Kanutiaia noortemaja väärib parimat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Melehhova
Svetlana Melehhova Foto: Peeter Langovits

Tallinna Linnavolikogu liige Tarmo Kruusimäe (IRL) on seisukohal, et linnavalitsus kinnitas Reformierakonnast Keskerakonda siirdunud Svetlana Melehhova Kanutiaia noortemaja juhatajaks seadusevastaselt.


«Seaduse mõtte kohaselt saab kandidaatide paljususe korral ametikoha see inimene, kes osutub konkursil teistest parimaks,» ütles Kruusimäe. «Olles tutvunud konkursikomisjonile laekunud Melehhova elulookirjelduse ja tema tegevuskavaga noortemaja juhina, olen järeldusel, et Melehhova ei saanud mingil juhul parim olla. Vastasel juhul tekiks küsimus: kui nõrgad need teised veel olla said?»

Melehhova tegevuskava uurinud Kruusimäe jaoks on hämmastav, et inimene, kes kandideerib asutuse juhi kohale, ei vaevu endale eelnevalt selgeks tegema, palju töötab asutuses pedagooge, milline on õppurite arv ja millises vanuses need lapsed on. Melehhova tegevuskavas on kirjas, et praegu töötab noortemajas 56 õpetajat (tegelikult 67), huviharidust omandab 1900 inimest (tegelikult 981) ning nad on vanuses 1 kuni 20 aastat (tegelikult 4 kuni 19).

«Ei teagi, kas see, et Melehhova pani huvihariduse omandajatena kirja ka ühe aasta vanused lapsed, näitab rohkem ametialast ebakompetentsust või mõtlemisvõime puudumist või mõlemat,» laiutas Kruusimäe käsi. «Õppurite arvu paisutamist pea poole võrra võib heasoovlikult põhjendada uue direktrissi rahvusest tingitud laia joonega, aga eksimine õppurite vanuse puhul näitab selgelt, et Melehhova ei tea huvikoolidest midagi.»

Kruusimäe eeldab, et nüüdsel ajal, mil Tallinnas liiguvad töökohad parteikomitee kaudu, näitab pealinna võimupartei töösoovijate suhtes üles suuremat nõudlikkust - seda eriti juhul, kui inimesel endal enesekriitikat napib.

«Kui Melehhova kirjutas CVs oma hariduseks Moskva Riikliku Sotsuiaalintituudi, teaduslikuks kraadiks pedagoogika taduse doktor ja täiendhariduseks Täikasvanute hariduse keskuse juhtimkiskursused, võib seda pidada ärevusest, kiirustamisest või muust sarnasest tingitud veaks,» nentis Kruusimäe. «Siiski on üldteada, et iga endast lugupidav ettevõte saadab personaliotsingul laekunud vigased CVd otse paberihunti.»

Kruusimäe hinnangul on «täikasvanute haridusest» hullem see, et Melehhova on oma elulookirjeldusse kirjutanud järgmiselt: «2008.a.-2009.a. - Tallinna Linna Valitsuses proekti juht. Teema: Koostamine ja labiviimine integratsiooni kultuuri uritused lasteajadest ja koolidest Lasnamae osa linnas

«Ainuüksi sõnadest «lasteajad Lasnamae osa linnas» piisab, mõistmaks, et Melehhova eesti keelt ei mõista,» lausus Kruusimäe. «Keeleinspektsioon peab koheselt sekkuma, sest vastasel korral rikutakse Kanutiaia noortemajas eesti rahvusest laste, nende vanemate ja pedagoogide õigust emakeelsele asjaajamisele.»

Kruusimäe toonitas, et Melehhova vigane elulookirjeldus ei ole pelgalt märk puudulikust eesti keele oskusest, vaid sellest, et Kanutaia noortemaja juhataja elab hoopis teistsuguses kultuuriruumis ja teistsuguste inimeste keskel.

«Selle loo puhul on kõige kurvem, et Melehhoval ei leidunud ühtegi sõpra või muidu lähedast inimest, kes oleks osanud teda eestikeelse CV koostamisel abistada või vähemalt selle enne ära saatmist üle vaadanud,» sõnas Kruusimäe. «Nii, nagu varem Reformierakonnas keegi Melehhova sõnul teda ei aidanud, on ta tegelikult üksi ka keskfraktsioonis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles