Tehnikaülikool valmistub spordikompleksi rajamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Tallinna linnavalitsus kavatseb homsel istungil algatada detailplaneeringu, mis võimaldab Tallinna Tehnikaülikoolil (TTÜ) rajada täismõõtmelise staadioni, staadionihoone, tribüünid ning neli tenniseväljakut.

TTÜ haldusdirektor Margus Leivo ütles Postimehele, et tegelikult on tegemist ühe detailplaneeringu teise osaga. Esimene alusel võib tehnikaülikool ehitada praeguse spordihoone kõrvale mängudemaja ning ujula.

Ta lisas, et spordikompleksi rajamise ajalugu ulatub umbes nelja aasta taha, kui TTÜ seadis Tallinna kasuks hoonestusõiguse, et linn teeks olemasoleva staadioni korda, kuna tehnikaülikoolil endal selleks raha puudus. See tähendanuks, et staadionit oleksid saanud kasutada nii üliõpilased kui Mustamäe koolid. Siis tuli aga masu peale ning linn ei suutnud samuti staadioni korda teha. Aasta eest katkestati hoonestusõiguse leping.

«Nüüd on meil oma tarkus ka edasi arenenud,» ütles Leivo. «Pidasime otstarbekamaks, et kui praegu oleme suutnud kokku koondada üliõpilasküla ning ülikooli kampusesse teadus- ja õppetööpoole, siis võiksime spordikampusesse koondada kogu spordipoole.»

Ta lisas, et seal on üks spordihoone juba olemas ning detailplaneeringu esimese osa järgi võib rajada mängudemaja ja ujula. Teises järgus tulekski siis ehitada täismõõtmetes staadion ning kõik sinna juurde kuuluv. Ka tribüünid, sest tulevikus võib staadioni kasutajaks hakata mõni jalgpalliklubi ning siis on istekohad igal juhul vajalikud. Samuti on rahvusvaheliste võistluste saamise eeldus tribüünide olemasolu.

«Praegu puudub meil rahaline võimalus spordikompleksi välja arendada,» ütles Leivo. «Selleks aga, et hakata kellegagi läbirääkimisi pidama ning operaatorit otsima, ongi vaja detailplaneeringuga lõpuni minna. Olemasoleva staadioni alale tahame aga teha üliõpilasküla laienduse, kuna välismaalastest tudengite ja õppejõudude arv aina kasvab.»

Spordikülas loodab TTÜ esimeste tulemusteni jõuda umbes viie aasta jooksul. Siis võiks valmis saada mängudemaja või ujula. Staadioni ehitamiseks läheb aga siis, kui tekib kosilane, kes tahab seal arendustööd tegema hakata.

Detailplaneeringu maa-ala asub Mustamäel Sütiste tee ja Ehitajate tee vahel. Osa TTÜ-le kuuluvast kinnistust jääb Nõmme-Mustamäe maastikukaitsealale, kuid Leivo sõnul sellesse ossa mingeid rajatisi ei kavandata.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles