Kaugema kandi kokad toovad uusi maitseid

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tomatine kanapasta
Tomatine kanapasta Foto: Jaan Heinmaa

Neil päevil hakkavad Tartu restoranides askeldama võõrast verd kokad, sest homme algavad ülikoolilinnas sõprus- ja partnerlinnade rahvusköökide päevad, mil saab proovida kreeka, itaalia, saksa, vene, läti ja rootsi toite.

«Meile tulevad Itaaliast kokad, läheme neile kolmapäeval lennujaama vastu,» ütles Atlantise restorani pidav Olga Aasav eile. «Küll köök nende temperamendile vastu peab! Mullu askeldas meil ju Peterburist terve bussitäis kokkasid.»

Tartu sõprus- ja partnerlinnade kokkade võõrustamise kulud katavad söögikohad, kus külaliskokad rahvusköökide kuu alguses töötavad. Tartu linnavalitsus toetab rahvusköökide kuu korraldamist tänavu reklaamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles