Linnavolinik nõuab pimendamisnimekirja avalikustamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Kruusimäe volikogu istungil.
Tarmo Kruusimäe volikogu istungil. Foto: Peeter Langovits.

Kuigi Tallinna abilinnapea Deniss Boroditš teatas hiljuti, et linn ei avalikusta turvalisuse kaalutlustel nende tänavate nimekirja, kus tänavavalgustust piiratakse, nõuab volikogu opositsionäär temalt samuti just turvalisusele viidates selle avaldamist.


IRL-i fraktsiooni kuuluv linnavolinik Tarmo Kruusimäe nentis eile esitatud arupärimises, et tore on kuulda, et linnavalitsus lõpuks tunnistab pimeduse ja kuritegevuse omavahelisi seoseid, mida veel paari nädala eest kategooriliselt eitati. 18. märtsil ütles Boroditš Kuku raadiole antud intervjuus, et kuritegevus ei sõltu tänavavalgustusest, vaid pigem sotsiaalsetest ja majanduslikest aspektidest.

«Kui te nüüd salastate pimendatavate tänavate nimekirja põhjusel, et avaliku nimekirja puhul saaksid kurjategijad olukorda hõlpsalt oma huvides ära kasutada, siis vaadake asja korraks teisest aspektist. Ausal linnakodanikul, kes tööaja varase alguse tõttu lihtsalt peab pimedal tänaval liikuma, on nimekirja avalikustamise järel võimalik olla senisest valvsam ümbritseva suhtes ning paneb ehk enne kodust lahkumist gaasiballoonigi taskusse,» leidis Kruusimäe.

«Samuti see linnakodanik, kes küll vastavalt linnavalitsuse soovitusele kodus magab, kuid kelle auto seisab maja ees, teab nimekirja avalikustamise järel, et tema piirkonnas kehtiva pimendamisrežiimi tõttu ei saa olla kindel auto puutumatuses ja võtab loodetavasti ise ennetavaid meetmeid tarvitusele. Kokkuvõttes väidan, et just turvakaalutlustel ongi pimendatavate tänavate nimekirja avaldamine hea mõte,» kinnitas linnavolinik.

Seetõttu nõuabki Kruusimäe Boroditšilt loetelu tänavatest, samuti muudest avalikest kohtadest, kus on otsustatud tänavavalgustus senisest varem välja lülitada. Voliniku sõnul saavad erinevate linnaosade ja asumite maksumaksjad saavad sealt teada ka seda, kas nende maksuraha eest pakutakse neile konkreetset avalikku teenust või hoitakse just nende pealt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles