Prokurör nõuab pandimaja röövmõrvas süüdistatavale 20 aastat

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnika tänava pandimaja pärast röövmõrva..
Tehnika tänava pandimaja pärast röövmõrva.. Foto: Liis Treimann.

Harju Maakohtus täna toimunud istungil nõudis riiklik süüdistaja Jüri Kasesalu röövmõrvas süüdistatavale Jüri Jaskelainenile (49) 20-aastast vangistust.


Jaskelaineni kaitsja Sergei Narusberg palus kohtul oma kaitsealune kuriteo tõendamatuse tõttu õigeks mõista.

Oma viimases sõnas ütles Jaskelainen, et tema end röövmõrvas süüdi ei tunnista.

Põhja Ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Jüri Kasesalu esitatud süüdistuse kohaselt sisenes Jaskelainen 1. aprillil 2008 kella 10.15 ajal Tallinnas aadressil Tehnika 1 asuvasse Lombard Toome ruumidesse, kus röövimise eesmärgil tappis pandimaja töötaja.

Soovides maha suruda selle naisterahva vastupanu, vägivallatses Jaskelainen tema kallal, sidus kinni ta käed ja jalad ning sulges kileteibiga tema nina ja suu. Kannatanu suri sündmuskohal.

Röövimise käigus hõivas Jaskelainen pandimajale kuuluvaid väärisesemeid: kõrvarõngad, kaelakeed, käeketid, ripatsid, sõrmused; 16 mobiiltelefoni, 1 fotoaparaadi, 1 MP3 mängija, vääriskivide mõõturi, raha, koguväärtuses 192 805 krooni.

Jaskelainen viibib alates 9. aprillist 2008 vahi all.

Harju Maakohus on Jaskelaineni kord juba samas süüdistuses süüdi tunnistanud ja 20 aastaks vangi mõistnud, kuid Tallinna Ringkonnakohus tühistas 13. jaanuaril 2009 maakohtu 5. novembril 2008 tehtud otsuse ja saatis kriminaalasja maakohtule uueks läbivaatamiseks tagasi.

Kohtuotsus Jaskelaineni asjas kuulutatakse 16. aprillil 2009 kell 10.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles