Leedu erakonnad pandi ootele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide liider Algirdas Butkevičius.
Sotsiaaldemokraatide liider Algirdas Butkevičius. Foto: SCANPIX

Leedu parlamendivalimised võitnud Sotsiaaldemokraatlik Partei, kolmanda tulemuse saavutanud Tööerakond ja neljandaks jäänud Korra ja Õigluse juhid allkirjastasid eile koalitsiooni moodustamise leppe.

«Austades rahva tahet, püüdes tagada riigis majanduslikku ja sotsiaalset stabiilsust, pooldades sotsiaalselt orienteeritud võimupoliitikat ja inimeste heaolu tõusu, leppisid Tööerakond, Sotsiaaldemokraatlik Partei ning partei Kord ja Õiglus kokku Leedu inimeste hüvanguks üheskoos tegutsemises,» seisab koalitsioonileppes, milles seni opositsioonis olnud koalitsioonipartnerid leppisid kokku valitsuse moodustamises ja selle tegevuskava kooskõlastamises.

Leppe järgi esitataks peaministrikandidaadiks sotsiaaldemokraatide liider Algirdas Butkevičius (pildil) ning parlamendi esimehe kohale vastuolulise Viktor Uspaskihhi Tööerakonna esindaja, kelle nime pole leppes märgitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles