Ämaris õpitakse Eestit kaitsma

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui nädala v­ältava õppuse stsenaariumi tutvustasid NATO Napoli väe­juhatuse staabi ülem admiral Bruce W. Clingan (vasakul) ja Eesti kaitseväe 
juhataja brigaadi­kindral Riho Terras.
Enam kui nädala v­ältava õppuse stsenaariumi tutvustasid NATO Napoli väe­juhatuse staabi ülem admiral Bruce W. Clingan (vasakul) ja Eesti kaitseväe juhataja brigaadi­kindral Riho Terras. Foto: Mihkel Maripuu

Rohkem kui aastapäevad ette valmistatud ja siiani suurimal NATO õppusel Eestis pannakse riigijuhtide ja väejuhatuse närvid proovile.

Kes esmaspäeval Ämari lennubaasis pilgu telerisse heitis, sealt midagi head ei näinud. Peaminister Andrus Ansip teatas rahvusvahelise uudistekanali World News Report eetris, et valitsus on riiki tabanud kaose tõttu välja kuulutanud eriolukorra. Ligi viitsadat NATO Napoli väejuhatuse staabi ohvitseri, kes töötavad kriisi südamesse Ämarisse püstitatud telklaagris olukorra stabiliseerimise nimel juba mitmendat nädalat, nähtu vaevalt üllatas.

Tõenäoliselt oli selle sõnumi neile toonud juba  sõjaväe­luure ning staabi juhtkond oli aegsasti kirja pannud käsud 13 000-mehelisele NATO kiirreageerimisüksusele NRF, kes Eesti eest seisab. Virtuaalselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles