Jõhvi hakkab hulguseid tõrjuma

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerjus.
Kerjus. Foto: Peeter Langovits

Ida-Virumaa Jõhvi vallavalitsus ja politsei peavad aru, kuidas meelitada kesklinnast ära sinna üha rohkem kogunevaid hulguseid, kes häirivad linnaelanikke.

Jõhvi abivallavanema Priit Kesleri sõnul on suuremate kaubanduskeskuste ja eriti bussijaama juurde hakanud viimasel ajal kogunema kümneid määrdunud riietes ja haisvaid inimesi, kelle olek ja käitumine häirib kaaskodanikke, kirjutab Põhjarannik.

Kesleri sõnul kavatsevad vallavalitsuse ametnikud esmalt selgemat pilti saada, kes need inimesed on ja kust nad maakonnakeskusesse kokku on tulnud. «Saame nendega tuttavaks ja vestleme,» kirjeldas Kesler mõjutusmeetodeid.

Ta lisas, et pisteline kontroll on näidanud, et enamik bussijaama läheduses tiirutavatest hulgustest ei ole Jõhvist pärit, nad on tulnud naaberomavalitsustest, kuna Jõhvis on kaubandust ja inimesi rohkem ning neil on siin paremad võimalused kerjamiseks ja ka prügikastide sisu on rikkalikum.

Jõhvi politseiosakonna ülemkomissar Ain Kruuse ütles, et hulgustega võitlemine on keeruline teema. «Kui nad seadust ja avalikku korda ei riku, ei saa politsei nende suhtes suurt midagi ette võtta,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles