Meie õigus liikumatule pildile, saades aimu oma surelikkusest

Valner Valme
, muusikatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Monko
Marge Monko Foto: Andres Haabu

Fotokunstnik ja Eesti Kunstiakadeemia fotoosakonna dotsent Marge Monko võitis läinud nädalal Viinis Henkel Art.Awardi kunstikonkursi auhinnagalal tänavuse peapreemia tööga «The Fall of The Manufacture». See võit on põhjus jätkata moodsat juttu kaasaegsest kunstist ning küsida ka, mida üldse tähendab foto tänases vilkuvas maailmas. Monko siiski ei usu, et kunstimuuseumidest saavad multiplex-kinod ning hüpnootiline peatatud hetk kaotab oma mõju lõputute videojadade kõrval.

Esimese eestlasena konkursi võitnud Marge Monko saab auhinnaks 7000 eurot, näituse nii Viini moodsa kunsti muuseumis MUMOK kui ka Eestis. Näitus MUMOKis avatakse 25. oktoobril 2013 ja seda saab vaadata 2014. aasta veebruarini.

Eestist on varem konkursi finaali jõudnud Hannes Seeberg 2007. aastal. Konkursile esitasid sel aastal 23 riigi kunstnikud 931 võistlustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles