Mälestus rokist

Heili Sibrits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Vanemuise teatri lavastus «Musta pori näkku» jääb Mihkel Raua samanimelisele menuraamatule kõvasti alla. Pildil Andres Mähar (vasakult) Mihkel Rauana ja Riho Kütsar bussijuht Vollina.
Tartu Vanemuise teatri lavastus «Musta pori näkku» jääb Mihkel Raua samanimelisele menuraamatule kõvasti alla. Pildil Andres Mähar (vasakult) Mihkel Rauana ja Riho Kütsar bussijuht Vollina. Foto: Sille Annuk

Eestlane vaatab päevas keskmiselt neli tundi telekat ning kui ta ühel õhtul suudab puldi käest panna, siis näidatakse talle ka teatris telesaadet. Ainult et kui Vanemuises lavastatud Mihkel Raua talkshow oleks reaalselt eetris, siis juba kuuendal minutil reiting langeks. Kolinal. Esimese muusikapala lõppedes vahetaks raamatut «Musta pori näkku» lugenud vaatajad kanalit.

Sest viis aastat pärast menuraamatu ilmumist, nüüdseks on seda trükitud 35 500 eksemplari, tehtud telesaade – nii lavalist tegevust publikule tutvustatakse – ei anna Raua raamatule midagi juurde. Korratakse lugusid, mis on juba raamatuna ilmunud. Ent kui raamat oli/on haarav ja tempot kruviv rokihitt, siis Vanemuise laval näeb vaid ähmast mälestust millestki, mis võis nimetada rokiks.

Andres Mähari kehastatud Raud on vangistatud helesinisesse triiksärki ja tumedasse ülikonda. Mis rokist siin rääkida saaksimegi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles