BBC sattus pedofiiliaskandaalide keskmesse

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Entwistle
George Entwistle Foto: Reuters / Scanpix

Briti rahvusringhääling on sattunud skandaali, mida Ühendkuningriigi ajakirjandus nimetab juba BBC sügavaimaks kriisiks läbi aegade. Rahvusringhäälingu peadirektor George Ent­wistle astus laupäeval tagasi oma ametikohalt, kus jõudis olla vaid 54 päeva.

Skandaali põhjustas BBC uudisteprogramm «Newsnight», mis süüdistas tuntud poliitikut pedofiilias. Entwistle astus tagasi pärast seda, kui reedel sai lõpliku kinnituse süüdistuse alusetus. «Ma olen otsustanud, et aus oleks selle peale tagasi astuda,» ütles Entwistle televisioonis edastatud pöördumises.

2. novembril eetris olnud «Newsnighti» saates väideti, et konservatiivist poliitik kuritarvitas 1970. aastal lastekodus üht teismelist poissi. Saates kuritarvitaja nime ei avaldatud, kuid sotsiaalmeedias hakkas levima jutt, et tegu oli Konservatiivses Parteis pikka karjääri teinud Alistair McAlpine’iga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles