Kuussada elektriautot ja sada laadijat

Gert D. Hankewitz
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enam kui pooled kiirlaadijad on juba paigaldatud.
Enam kui pooled kiirlaadijad on juba paigaldatud. Illustratsioon: Pm

 Elektriautodele mõeldud kiirlaadijate tootmise riikliku hanke võitnud ABB paigaldas eile 163st plaanitud kiirlaadijast sajanda, laadimiskord hakkab tõenäoliselt maksma viis-kuus eurot.

Kuigi ametlikult on elektriautode kiirlaadijaid paigaldatud üle Eesti 97, on ABB kiirlaadimisvõrgustiku projektijuhi Criss Uudami sõnul eilse seisuga paigaldatud sada laadijat. Kui vaadata kaarti laadijate asukohtadega, näib, et vaid Saaremaa on laadimispunktita, ent ka saarlased saavad hiljemalt aasta lõpuks oma kiirlaadijad.

Detsembris teeb Kredex teatavaks kiirlaadimise maksumuse, senikaua on kiirlaadijate kasutamine tasuta. Sihtasutuse elektromobiilsuse programmi juhi Jarmo Tuisu sõnul hakkab kiirlaadimine juhukliendile maksma tõenäoliselt viis-kuus eurot ning püsikliendile 2,5 euro­t ehk umbes poole vähe­m. Viimane peab aga tasuma 15-euros­t kuutasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles